Новинарската секция на австралийската версия на популярния интернет портал „Yahoo” съобщи причината, която е позволила на тенисист №1 в света Новак Джокович да получи медицинско изключение и да бъде допуснат до участие на Australian Open (17-30 януари).

Както е известно, организаторите на първия за годината турнир от Големия шлем предварително обявиха, че няма да допуснат до участие тенисисти, които не са били ваксинирани срещу COVID-19. Всъщност това правило се отнася за всички влизащи на територията на Зеления континент.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Вчера обаче Ноле заяви, че пътува за Мелбърн за участие на Откритото първенство на Австралия, след като е получил медицинско изключение от правилата. От популярния портал посочиха, че в правилата за задължителна ваксинация има две изключения, които позволяват подобен прецедент.

„Как Джокович получи право да влезе в Австралия? Едва ли той или някой друг ще разкрие официално причината. Отговорът се крие в условията на самото ограничение за допускане в страната само на ваксинирани хора. Там са посочените двата варианта, при които човек може да дойде в Австралия без да е ваксиниран. Първият е изключително невероятен, що се отнася до Джокович. Той е свързан с хора, които не могат да бъдат имунизирани заради наличието на сериозно заболяване. Най-вероятно най-добрият тенисист е получил медицинско изключение с втория вариант. Той е свързан с преболедуване от коронавирус през последните шест месеца. Вероятно именно това се е случило с Джокович, въпреки че сигурно е останало тайна за обществеността. Ние знаем само, че Ноле беше заразен с COVID-19 през лятото на 2020 г. по време турнира Adria Cup”, пише новинарската версия на австралийското „Yahoo“.