Григор Димитров вече е в Лос Кабос, където следващата седмица му предстои участие на турнира от сериите „АТР250“. На мексиканска земя първата ни ракета бе посрещнат много топло и от организаторите, и от феновете.

Самият българин също не скри вълнението си и определи мястото като невероятно: „Нямам търпение да се видим на корта!“

В събота Григор научава съперника си в Лос Кабос, а интересно е, че надпреварата е в седмицата, в която се играе „АТР500“ турнирът във Вашингтон, но първата ни ракета е предпочел да бъде на мексиканска земя в периода 29 юли – 3 август. Същевременно от The Washington Post  публикуваха материал, в който засягат проблеми на Citi Open.

Мястото на турнира във Вашингтон в календара е в период, когато вали много дъжд. Обвиняват и собствениците от Washington Tennis & Education Foundation, че не правят достатъчно, за да забавляват феновете.

Миналата година „Мексиканският дубъл“ на Хуан Мартин дел Потро трябваше да почака, след като Фабио Фонини победи аржентинеца с 6-4 6-2 във финала на Abierto Mexicano de Tenis MIFEL и спечели осмата си титла в кариерата и първа на твърда настилка.

Припомняме, че Григор Димитров отпадна сензационно на старта на BB&T Atlanta Open. С лента на главата в стил „Пат Кеш“ и пред пълни трибуни най-добрият ни тенисист отстъпи с 5-7 4-6 на световния №405 Кевин Кинг и напуска надпреварата още в първи кръг.