България поведе на Гърция с 2:0 в плейофа за оставане във втора Евро-африканска зона на купа "Дейвис". Димитър Кутровски спечели мача си срещу първата ракета на домакините Теодорос Ангелинос с 6:4, 6:3, 1:6, 6:3 след над два часа и половина игра.

Нащият отбор вече е само на победа от крайния успех. Двубоят стартира с разменени пробиви, след което представителят на домакините направи серия от три поредни за гейма за 4:1. Кутровски обаче върна пробива за 3:4, а после взе частта за общо 39 минути игра.

Вторият сет започна с 16-минутен гейм, Кутровски проби при 11-ата си възможност, но допусна пробив във втория. Частта продължи един час, българинът я спечели с 6:3.

Първата ракета на домакините имаше пълно надмощие в третия сет и надделя с 6:1 за 30 минути. Кутровски го улесни с 24 непредизвикани грешки. Най-драматичен беше четвъртият сет. Гъркът първи проби и дръпна с комфортното 3:0. Димитър преодоля кризата и сравнително бързо изравни. Тук започнаха да оказват влияние и физическите проблеми на Ангелинос и българският тенисист взе шест поредни гейма за 6:3, а с това и крайния успех.

По-рано през деня и Григор Димитров победи Маркос Каловелонис с 6:3, 6:3, 6:0 за около час и половина.

Утре от 10:00 ч. е срещата на двойки. Ако нашите я спечелият, ще грабнат и крайната победа в сблъсъка и ще останат в същата зона на купа "Дейвис". Капитаните са заявили Димитров/Кутровски и Якупович/Каподжанис, но може да настъпят промени преди началото на мача.