Белгиецът Давид Гофен се класира за 1/4-финалите на тенис турнира в Ротердам. Поставеният под номер 3 в основната схема се наложи над холандеца Робин Хаазе с 5:7, 6:4, 6:4 и си осигури място в следващата фаза.

Представителят на домакините започна по-добре двубоя и поведе с 4:1. Последва спад в играта му и Гофен навакса изоставането. В крайна сметка Хаазе стигна до решаващ пробив в 12-ия гейм и взе преднина.

Във втората част Гофен поведе с 3:1 и не изпусна преднината си. В решаващата трета част той проби за 5:4, след което затвори мача при собствен сервис.

Съперник на белгиеца в следващата фаза на надпреварата ще е победителят от двубоя между Григор Димитров и Денис Истомин, които излизат на корта 20:30 часа тази вечер. Със сигурност Гофен ще стиска палци за състезаващия се за Узбекистан тенисист, тъй като срещу първата ни ракета няма победа в шест мача. Двамата играха два пъти в последните три седмици, като Гришо спечели категорично с 6:3, 6:2, 6:4 на 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън, а миналата неделя триумфира в София след 7:5, 6:4 над белгиеца на финала. 

ПОДРОБНОСТИ ЗА ТУРНИРА В РОТЕРДАМ