ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Успехът на Григор Димитров срещу испанската суперзвезда Карлос Алкарас зарадва цяла България, но само ден след това държавата ни бе полята с кофа отрова от нищожествата от Българската федерация по тенис (БФТ).

Заради военните действия в Израел, София получи разкошен подарък - провеждането на традиционния в последните 6 години ATP турнир от сериите 250.

Вместо да използва страхотната инерция от победата на Гришо и да зарадва още повече феновете на аристократичния спорт, тенис федерацията реши да изхвърли златната възможност в кофата за смет под предлог, че в „Арена София“, където трябваше да се състои турнирът, била наета за преброяване на предизборните бюлетини при балотажите.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Незнайно защо търтеите от БФТ и спортното министерство не се размърдаха да предложат нова зала на Централната избирателна комисия и по този начин да спасят престижния турнир.
Вместо това мързеливците безпомощно вдигнаха рамене и показаха среден пръст в лицата на жадните за спорт български запалянковци. Друг е въпросът колко е абсурдно броене на бюлетини да се състои не в някоя административна или институционална сграда, а точно в Арена "София", която е отредена за спорт. Нищо, че столицата ни не предлага никакви други забавления на жителите и гостите на града си освен круизи по разбитите улици и воаяжи до моловете. За какво им е на хората да гледат световни звезди и да взимат пример от тях, когато могат да пазаруват, пият и се друсат!?

И как Българската федерация на търтеите да направи каквото и да било полезно за тенисистите, когато нейният шеф дори не поздрави състезателите Габриел Донев и Симон Антъни Иванов, които спечелиха международния турнир в Пазарджик преди седмица, както самите те се възмутиха пред БЛИЦ.

Гаврата от страна на въпросните "началници" продължава през последните 10 години, а през това време нейни жертви стават десетки родни таланти, на които са подхвърляни жълти стотинки за подготовка.

Ясно е, че нещастниците от федерацията няма да подадат оставка след грандиозния провал с отказа от домакинството на Sofia Open, но поне разчитах, че спортният министър Димитър Илиев най-после ще поеме отговорност и ще съдейства за провеждането на турнира. Но семплото откъм интелект и възможности момченце явно още се щипе по бузата и не вярва, че е станало министър, когато е далеч по-подходящ за автомобилен инструктор или в най-добрия случай за шеф на СБА.

Но какво да очакваме от държава, в която един пернишки прокурор пребива жена си пред очите на дъщеря им, а техният син смазва физиономиите на момичета и момчета?
Ивайло КРАЧУНОВ