Слугинско и пълно с грешки съдийство ощети финалиста на международния турнир "Санта Марина" в Созопол Алекс Донски и допринесе за загубата му от турчина Алтуг Челикбилек - 7:6, 3:6, 2:6.

Кой знае по каква причина главата съдийка на състезанието Веселина Донева сложи за рефер на стола нейна колежка, която през целия турнир бъркаше елементарни топки. Въпросната млада госпожица, чието име няма нужда да бъде споменавано, изнерви състезателите още от първото разиграване и отсъждаше почти всички спорни отигравания в полза на чужденеца. Такова бе и поведението на въпросната млада брюнетка по време на целия турнир. 

Същата персона допусна груби грешки и по време на мача на Челикбилек с българина Бенджамин Нив. Но въпреки това Тотева не си взе поука и продължи да я налага. Финалът със сигурност щеше да бъде много по-равнопоставен, ако съдиите бяха оставили двамата състезатели, които се държаха много спортсменски помежду си, сами да си отсъждат.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Въпреки очевидните пропуски въпросната жена бе предпочетена за най-важния мач от турнира при положение, че на него имаше далеч по-опитни и компетентни съдии. От друга страна подобно елементарно поведение не може да учудва тенис аудиторията, като се има предвид, че г-жа Весела Донева очевидно има манталитет на сервитьорка от времената на "Балкантурист" и прави наколенки на чужденците. Същият манталитет явно е започнал да пълзи сред по-младите ѝ колеги, но докато във времената от социализма руснаци, скандинавци и турци оставяха тлъсти бакшиши на сервитьорките, то сега подобно коленопреклонно поведение показва единствено овчедушие. Крайно време е председателят на БФТ Стефан Цветков да вземе недвусмислени мерки и да пресече съдийството в стил "Балкантурист". 

Вярваме, че г-н Цветков има прозападно поведение и няма да допусне българските тенисти да бъдат превръщани в мишени на наглост и арогантност.