ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи познат и труден съперник в първия кръг на Australian Open при тегленето на жребия тази нощ. В първия си мач на турнира Гришо, който е поставен под №13 в основната схема, ще трябва да се изправи срещу унгареца Мартон Фучович.

Хасковлията и 69-ият в света Фучович имат до момента три мача помежду си и унгарецът има предимство в баланса с 2:1 победи. Успехите на Фучович са през 2020 г. - в Синсинати и на US Open, а година по-късно Гришо постига успех в Сан Диего. Двамата ще се изправят един срещу друг за четвърти път в неделя (14 януари). Най-вероятно мачът ще започне в 2:00 часа българско време.

При победа Григор Димитров ще играе срещу Себастиан Офнер (Австрия) или представителя на домакините Танаси Кокинакис. В третия кръг евентуален съперник на българския тенисист може да се окаже 23-ият в схемата Алехандро Давидович Фокина (Испания).

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

32-годишният Димитров е в същата четвъртина от схемата с Феликс Оже-Алиасим (Франция), който може да му бъде съперник в четвъртия кръг. В същата част са още Даниил Медведев (Русия), Хуберт Хуркач (Полша) и Холгер Руне (Дания), когото Гришо през миналата седмица победи на финала в Бризбейн. 

Световният №1 Новак Джокович започва Australian Open с мач срещу квалификант. Потенциални съперници на сърбина в третия кръг са Гаел Монфис, Анди Мъри и Томас Ечевери. В същата четвъртина са още Бен Шелтън, Роберто Баутиста Агут, Стефанос Циципас, Тейлър Фритц и Лорензо Музети.

Поставеният под №2 Карлос Алкарас стартира срещу Ришар Гаске (Франция), а при успех ще играе с Дан Евънс или Лоренцо Сонего. В същата част от схемата са Томи Пол, Александър Зверев, Каспер Рууд, Камерън Нори и Иржи Лехечка.