Организаторите на Australian Open ще проведат допълнителен турнир за тенисистките, които се намират под 14-дневна пълна карантина в Мелбърн, пише „The West Australian“. Мнозина от изолираните спортисти изразиха недоволството си, че не могат да тренират нормално.

Това означава, че преди старта на първия за годината турнир от Големия шлем ще има шест подгряващи надпревари. При мъжете ще се проведат два турнира от категория АТР 250, както и АТР Cup. При жените бяха планирани две събития от категория WTA 500, а сега се добавя и извънредна трета проява.

Australian Open ще стартира на 8 февруари. Новият турнир ще бъде специално извинение за намиращите се под карантина тенисистки заради причинените неудобства. Сред изолираните са двукратните шампионки в Мелбърн Виктория Азаренка и Анжелик Кербер, както и победителката от US Open 2019 Бианка Андрееску.

Както е известно, общо 72 тенисисти са под пълна карантина, след като са пристигнали в Австралия с полети, на които е имало заразени с COVID-19 пасажери.