Роберто Баутиста Агут изживя един от най-щастливите дни в живота си, тъй като сключи брак със своята дългогодишна приятелка Ана Боди Тортоса. 31-годишният испанец и сънародницата му станаха съпруг и съпруга на 30 ноември.

Самият тенисист сподели снимки на щастливата двойка в социалната мрежа „Twitter“, с които потвърди новината.

Двамата са във връзка още откакто бяха тийнейджъри. Ана Тортоса, подобно на съпругата на Рафаел Надал – Мария Франсиска Перейо, не обича вниманието на медиите. Тя винаги е пазила в дискретност личния си живот и този на испанския тенисист. Баутиста Агут обаче се радва на подкрепата на любимия си човек особено много в последните няколко месеца, които се оказаха много тежки за него.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

По време на турнира Купа „Дейвис“ Роберто загуби баща си и трябваше да напусне лагера на Испания, за да пътува до родния Кастейон. Всичко това се случи, след като през 2018 майката на тенисиста също почина. Въпреки всичко Баутиста Агут намери сили да се върне в игра и да помогне на тима си.

В една от решителните битки той надигра Феликс Оже-Алиасим със 7-6(3) 6-3, а впоследствие Рафаел Надал дублира успеха му, за да може Испания да спечели първите в историята финали на неофициалното световно първенство, пише tenniskafe.com

„Щастлив съм, че Ана е толкова близо до мен, това ми помогна много. Беше ми много трудно“, сподели наскоро Баутиста Агут в интервю за „Cope“.