За Григор Димитров предстои участие в специален турнир. След пет дни стартира надпреварата от сериите Мастърс в Монте Карло. Димитров се подготвя усилено, като последната си тренировка проведе със Стан Вавринка.

В Княжеството българинът се чувства у дома си, като преди дни публикува снимка в социалната мрежа, на която позира заедно с майка си Мария. Текстът към фотоса бе: "У дома с моята №1".

"За мен всеки финал на турнир от Големия шлем е мечта. Не съм взискателен", коментира пред "АS" бившият №3 в светoвната ранглиста. 

Димитров разкри, че голямата му мечта е да спечели трофея от "Уимбълдън", където вече триумфира като юноша. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"След мач имам поне два часа възстановяване, за да запазя тялото си в перфектна форма и да съм способен да се представя на високо ниво в следващия двубой. Това включва хубава храна, ледена баня, криотерапия, възстановяване. След всеки мач имаме да изпълняваме и задължения с медиите", разказа Григор.

Димитров пропусна близо два месеца игра, след като получи контузия в рамото и не игра в нито един турнир от Australian Open до „Мастърса“ в Маями. Там се завърна и спечели срещу Фелисиано Лопес, но след това загуби от Джордан Томпсън в трети кръг. 

„Опитвам да бъда винаги на място пет дни преди да играя, така че тялото ми да може да се нагоди към времето“, констатира българинът. 

„Много е важно също така да бъдеш хидратиран през цялото време, както и да се храниш добре. Винаги опитвам да спазвам обичайната си диета преди мачовете, но в почивните си дни ходя в любимите си ресторанти. Щастлив съм, че имам възможност да пътувам до най-добрите столици в света, що се отнася до храна“, разказа Григор.

Димитров определи рибата, пастата и плодовете за своя любима храна и добави, че не може да живее без сладолед. 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Home with my #1! ❤️

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on