Малко преди началото на новия сезон американската телевизия "The Tennis Channel" направи интересна подборка на най-добрите млади тенисисти сред мъжете и жените, от които през 2013 година може да се очаква сериозен пробив и успехи.

Сред десетте имена попадна и Григор Димитров. Останалите четирима младоци в списъка са Давид Гофен и американците Джак Сок, Денис Кудла и Стивън Джонсън. Петте млади тенисистки, за които се прогнозира бляскава 2013 г., са британките Хедър Уотсън и Лора Робсън, унгарката Тимеа Бабош и американките Мадисън Кийс и Саманта Крауфорд.

“Много гледах Пийт Сампрас и Андре Агаси, които правеха едни от най-добрите мачове, както и разбира се Роджър Федерер", разказва хасковлията за най-ранните си детски спомени, свързани с тениса.

"Мисля, че трябва да вършиш нещата стъпка по стъпка без да прибързваш и да планираш всичко, което ти предстои", допълва първата ни ракета.

"Той има много любов, която иска да даде на хората, но също така е много спокоен и винаги щастлив. Всички го харесват. Той е страхотен човек, наистина страхотен човек", добавя вече бившият му треньор Патрик Муратоглу.

"Григор е много завършен тенисист. Не е като да кажем Раонич, който има невероятен сервис и форхенд, а по-скоро играч, който има различни оръжия. Трябва да се научи как да ги използва и как да прави правилната комбинация от удари, за да постига успехи на корта. До края на следващата година трябва да е в Топ 30. Може и по-добре, но поне Топ 30", споделя още французинът./БЛИЦ