Григор Димитров и Фредерик Нилсен се изправиха срещу Жереми Шарди и Лукаш Кубот в двубой от първи кръг на турнира на двойки, но мачът бе прекъснат заради настъпилата тъмнина при резултат 6:2, 6:7(5).

Срещата стартира отлично за българо-датския тандем, който показа много добър синхрон, перфектна игра във важните точки и заслужено спечели по повече от убедителен начин първия сет, пробивайки на два пъти подаването на противниците си.

Във втората част Димитров и Нилсен продължиха да имат предимство и дори поведоха с 3:1 гейма, но веднага след това последва лек спад в представянето им и след серия от непредизвикани грешки помогнаха на противниците си да върнат пробива. Стигна се до резултат 5:4, когато Гришо и Фреди имаха три мачбола, два от които поредни, но сгрешени ретури не им дадоха шанс да се възползват от открилата им се възможност да приключат срещата.

Стигна се до тайбрек, в началото на който Шарди и Кубот имаха сериозно предимство и при 6:2 достигнаха до четири поредни сетбола, но Димитров и Нилсен върнаха три от тях, два от които при сервис на противниците им. В последвалото разиграване се намеси мрежата, която отклони посоката на топката, тя падна неспасяемо в полето на българо-датското дуо и по този начин бе сложена точка на спора във втория сет.

В този момент двубоят бе прекъснат поради настъпилата тъмнина и ще се доиграе в неделя, съобщи tenniskafe.com. Ако Димитров и Нилсен успеят да достигнат до победата, то по всяка вероятност ще трябва да изиграят още един двубой в неделя, тъй като проливните дъждове през последните дни тотално объркаха програмата на организаторите, а в него техни съперници ще бъдат Бруно Соареш и Александър Пея.