Мачът на Цветана Пиронкова със Слоун Стивънс от първия кръг на турнира в Брюксел беше прекратен заради настъпила тъмнина. Българката и американката си размениха по един сет и не успяха да излъчат победител тази вечер. Битката днес стигна до 6:3, 2:6, 2:2, когато срещата беше прекратена заради мрака, който ги затрудняваше да продължават да играят.

Двете тенисистки не показаха най-доброто, като за два сета и половина допуснаха близо 70 непредизвикани грешки, 42 от които на американката.

Пиронкова заслужава похвали заради характера, който демонстрира, и след лошия старт и загубения първи сет с 3:6, е на път да обърне Стивънс, която е №17 в световната ранглиста.

В края на първата част пловдивчанката имаше проблем. Пиронкова извика физиотерапевта заради болки в областта на гърба и последва медицински таймаут, продължил близо 10-ина минути.

След подновяването на играта Цвети беше преобразена. Играеше и се движеше по корта значително по-добре, а в същото време Стивънс тотално излезе от ритъм и започна да допуска грешка след грешка. Така нашенката взе гейма с убедителното 6:2, а в третата решителна част резултатът вървеше гейм на гейм, сервиращите задържаха подаванията си и при резултат 2:2 съдията прецени, че вече е прекалено тъмно и мачът ще се доиграе във вторник.