ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившата №1 в женския тенис Каролине Возняцки продължава успешното си завръщане в Големия шлем. 33-годишната датчанка се класира за третия кръг на US Open след успех със 7:5, 7:6 (5) над световната №11 Петра Квитова (Чехия).

За Возняцки това е първа победа над тенисистка от Топ 20 от дълго време. Само преди две седмици тя се завърна на корта след повече от тригодишна пауза, в която роди двете си деца. Интересното е, че последният успех на Каролине над съперничка от челните 20 в WTA беше също срещу Квитова на годишните финали в женския тенис през 2018 г.

Датчанката, която е финалистка от US Open през 2009 и 2014 г., се нуждаеше от два часа и осем минути за победата над Квитова. Първият сет започна с разменени пробиви още в първите два гейма. След това двете направиха по още един брейк в подаването на съперничката. Решителният момент дойде в 12-ия гейм на първата част, когато Возняцки проби, за да спечели частта със 7:5.

Вторият сет предложи по един брейк в полза на двете тенисистки. Равенството се задържа до 6:6 и се стигна до тайбрек, където датчанката се възползва от втория си мачбол.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Днешният успех на Каролине Возняцки е 40-и в нейната кариера на US Open. Така тя стана първият тенисист от Дания (мъж или жена), записал 40 успеха в Откритото първенство на САЩ от началото на Оупън Ерата.

В следващия кръг Возняцки ще се изправи срещу американката Дженифър Брейди, която също се завръща в тениса след пауза. Брейди, в момента 433-а в световната ранглиста, елиминира №24 в ранглистата на WTA Магда Линет (Пол) след победа с 6:1, 2:6, 6:2.

Всички резултати на US Open при мъжете
Всички резултати на US Open при дамите