Приключи първият кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Двубоите не предложиха много изненади и по-голямата част от фаворитите при мъжете и жените се класираха за следващия етап на турнира.

Българите Григор Димитров и Цветана Пиронкова също ще участват във втория кръг, след като и двамата записаха победи на старта на “Ролан Гарос”. Гришо отнесе американеца Доналд Йънг и ще играе с Ришар Гаске (Франция) в следващия кръг. Цвети се справи с белгийката Янина Викмайер и очаква двубой с италианката Франческа Скиавоне, която е №14 в схемата на турнира.

При жените голямата изненада е отпадането на поставената под №5 в схемата Серина Уилямс, която бе отстранена от представителката на домакините Виржини Разано с 6:4, 6:7, 3:6. От турнира отпадна и №12 Сабине Лисички, която пък загуби от американката Бетани Матек-Сандс.

При мъжете изненадите са отпадането на Фелисиано Лопес и Александър Дългополов, които са съответно №15 и №16 в схемата на турнира. Американецът Анди Родик също напусна рано “Ролан Гарос”, след като загуби с 3:6, 3:6, 6:4, 2:6 от Никола Маю (Франция). Радек Степанек, който е №23 в схемата отпадна от белгиеца Давид Гофин.

Всички резултати и схемата на “Ролан Гарос” следете
ТУК!