Близкият приятел на Григор Димитров - Анди Мъри се изказа остро срещу възможността бившата любима на българина Мария Шарапова да бъде поканена за участие на "Ролан Гарос" (28 май-11 юни).

Мъри се обоснова с истерията и медийното внимание, което ще предизвика появата й след 15 месеца отсъствие заради употреба на допинг.

"Тя ще докара пресата и ще настане хаос. Турнирите от Големия шлем нямат нужда от това. Трябва ни спокойствие, за да се концентрираме върху всеки мач. Останалите турнири могат да правят каквото си искат. Видях какво направи на турнира в Щутгарт - едва не стигна финал, което означава, че е в добра форма. Нека играе още поне месец в по-малки турнири, за да се успокои всичко и тогава да заповяда. Сигурен съм, че до няколко месеца ще възвърне мястото си в челото", коментира Мъри.

Припомняме, че много тенисисти скочиха срещу това Маша да получава покани за големите турнири, а една от смятаните за близки до Григор Димитров - Южени Бушар дори я нарече "измамница" и призова да изхвърлят рускинята от тениса.

Гришо и Маша днес ще поиграят благотворително в Мадрид, където рускинята ще участва с покана от организаторите.