Президентът на БФ Тенис Стефан Цветков беше избран за председател на Комисията, която администрира женската тенис верига към Международната федерация /ITF Women's Circuit Committee/.

През март 2014 г. Цветков зае поста на вицепрезидент на Европейската тенис федерация (Тенис Европа), а през септември тази година той влезе и в Борда на директорите на световната централа. На него му се гласува високата чест и доверие да ръководи дейностите на комисията за развитието веригата женски турнири към ИТФ в предстоящите години.

Освен това президентът на родната федерация е част и от Комисията на спортистите /Athletes Commission/, в която са включени още имена като Джим Къриър, Леандер Паеш, Мери Пиърс, Мери Джо Фернандес, Кончита Мартинес, Анастасия Мискина и други.

Още един българин намира място и заема престижна позиция в структурата на Международната тенис федерация. Това е Миро Братоев, който бе избран за член на Комисията за развитие на мъжката тенис верига към ИТФ - ITF / ATP Men's Circuit Committee.