Вивиан Златанова, наследничка на основателя на първия тенис клуб в Пазарджик – Борислав Стефанов, ще пътува на 25 октомври за участие в международния турнир за жени в Хераклион, Гърция.

Състезателката на ТК Пазарджик заминава за Гърция по покана на организаторите на състезанието, съобщи Viasport.bg. „Девин“ АД – спонсор на БФТ за четвърта поредна година – ще финансира пътуването, престоя и участието на младата тенис звезда, тъй като през 2011 г. тя спечели турнира DEVIN MASTERS, в групата до 14 години.

До момента Вивиан е участвала в повече от 100 турнира в страната и чужбина. Първото си отличие получава от проф. д-р Ангел Пенчев – за най-малък участник в турнир. С тенис се занимава от 4-годишна. Леля й - Силвия Ботушарова - е неин треньор от първите й стъпки на тенис корта до днес. Вдъхновение за победите на Вивиан на корта са майка й – Мадлен Златанова и дядо й - Борислав Стефанов.

В края на миналата седмица Вивиан спечели за трети пореден път турнира DEVIN MASTERS. Доволна е от представянето си, защото то й дава право и през 2013 година да участва в турнир по избор в Европа или САЩ. Освен в турнира, съвместна инициатива на БФТ и „Девин“ АД, през тази година Вивиан участва и в много други състезания, от които печели титлата до 16 години в Чехия и играе на два полуфинала в Италия. В началото на пролетта стига до финал на ITF турнира в Пловдив, който е от 3-та категория. Преди DEVIN MASTERS играе и в Tennis Europe турнира, където заема призовото 6-то място. Най-много се гордее с двата бронзови медали на двойки от европейските първенства до 14 години в Чехия.

В Хераклион Златанова се надява да успее да премине квалификациите и да спечели първите си точки в турнир за жени. През 2013-а планира да участва в турнир за жени в Анталия.