Полякинята Агниешка Радванска има здравословни проблеми преди утрешния финал на Откритото първенство на Великобритания срещу бившата номер 1 в света Серина Уилямс. Поставената под номер 3 Радванска не се яви на пресконференцията преди двубоя заради респираторни проблеми. 23-годишната полякиня е получила пристъп на кашлица след срещата си с медиите в четвъртък, когато победи Анжелик Кербер (Германия) с 6:3, 6:4 на полуфиналите на турнира.

Радванска стана първата полякиня на финал на турнир от Големия шлем по тенис от 73 години. За последно Ядвига Йенджейовска игра финал на "Ролан Гарос" през 1939 година. Радванска ще се изкачи до номер 1 в световната ранглиста, ако победи Уилямс утре, а при загуба ще бъде втора в света.

Класирането на Агниешка Радванска на финала на "Уимбълдън" възвърна гордостта на Полша след слабото представяне на футболния отбор на Евро 2012, който отпадна в групите на турнира. На заглавната си страница вестник "Факт" обяви Радванска за "много по-добра от футболните национали".