Рафаел Надал пропусна втората половина на миналия сезон, възстановявайки се от контузия в коляното, но в началото на този направи впечатляващо завръщане, достигайки до финалите на първите си девет турнира и спечели седем от тях, включително и рекордната си осма титла на "Ролан Гарос".

Краят на тази невероятна серия дойде на Уимбълдън, където за втора поредна година испанецът приключи участието си рано-рано, отстъпвайки на белгиеца Стийв Дарси в двубой от първи кръг, а след тази загуба отново се появиха притеснения относно състоянието на колената на 12-кратния шампион на турнири от Големия шлем.

В интервю за испанската телевизия Esports IB3 Рафа бе помолен да даде повече подробности около състоянието на коляното си - има ли някакъв проблем или пък състоянието му не е повод за притеснение.

"Коляното ми е в същото състояние, както бе преди това. Ако съм малко по-зле физически от останалите тенисисти, това си е мой проблем. Това, което трябва да направя в момента, е да продължавам да работя усилено, за да мога да играя на по-високо ниво", заяви Надал, който в момента се намира под №4 в световната ранглиста.