Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби с 2:6, 5:7 от руснака Андрей Рубльов в мач от първия кръг на турнира в Пекин. В следващата си среща 36-ият в света ще се изправи срещу победителя от двубоя между Михаил Кукушкин (Казахстан) и Фабио Фонини (Италия).

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

ПЪРВИ СЕТ
Мачът не започна добре за Григор Димитров. Още в третия гейм на срещата той допусна пробив, който Рубльов затвърди и поведе с 3:1. Руснакът постигна още един брейк в подаването на българския тенисист и поведе с 5:2. След това 36-ият в света получи два сетбола при собственото си подаване и се възползва при втория от тях – 6:2.

ВТОРИ СЕТ
Тази част също не започна лошо за българския тенисист. Той допусна пробив още в първия гейм, а след това Рубльов спечели подаването си и поведе с 2:0. Григор Димитров осъществи брейк в сервиса на руснака и изравни за 3:3. След това мачът продължи равностойно до 11-ия гейм, когато руснакът направи нов пробив в решителен момент за 6:5. След това той подава за победата в срещата и се възползва при първия си мачбол при 40:15. Така Андрей Рубльов взе втория сет със 7:5 и стигна до победата в двубоя.