Първата ракета на България при дамите Виктория Томова записа впечатляваща победа на старта на турнира на клей от сериите WTA 125 в унгарската столица Будапеща с награден фонд от 115 хиляди долара.

Българката направи обрат и победи с 4:6, 6:0, 6:2 третата поставена и №75 в световната ранглиста Жасмин Паолини от Италия.

Томова допусна пробив за 2:4 в първия сет, но успя да го върне при 4:5. За съжаление Вики допусна нов брейк в следващия гейм и отстъпи с 4:6.

Томова изигра страхотен втори сет и го спечели на нула за 31 минути. Добрата серия на българката продължи и тя поведе с 3:0 във третата решителна част. Последва размяна на пробиви до 5:2 полза на Томова. При този резултат Вики направи още един пробив и спечели срещата след 6:2 за 2 часа и 4 минути игра.

За успеха си Томова заработи 15 точки за световната ранглиста. Във втория кръг Вики ще играе срещу №99 в света Юлия Грабхер от Австрия.

Двете играха за първи път по-рано през сезона в Оейраш (Португалия) през април, като Томова спечели трудно с 3:6, 7:6(5), 6:3.

Последен ден на играта ни! Спечели с БЛИЦ и Sofia Open!