Анди Мъри отново е прибягнал до услугите на психолог заради слабата си форма напоследък. Световният номер 3 е бил при Роберто Форцони след поредицата разочароващи резултати през последните два месеца. Младият британец се намираше в отлична спортна форма в началото на годината и достигна до директния двубой за трофея от Откритото първенство на Австралия, но точно загубата му от Роджър Федерер в Мелбърн го тласна към дупката, в която се намира в момента.

Мъри отпадна на четвъртфиналите в Индиън Уелс (загуба от Робин Сьодерлинг), а тази седмица допусна поражение и от 58-ия в световната ранглиста Марди Фиш, като по този начин загуби възможността да защити титлата си от миналата година и със сигурност ще загуби мястото си в топ 3.

Именно това е подтикнало шотландецът да се свърже с Форцони, който му помогна да се възстанови и да укрепне психиката си след дълго лекуваната контузия в китката през 2007-ма година.

“Пределно ясно е, че нещата не са наред в момента”, сподели Мъри. “Имам нужда от концентрация и отново да възстановя психологическото си равновесие. Чувствам се прекрасно извън корта, но не и когато трябва да играя.”

“Тенисът е моето призвание и искам отново да му се наслаждавам, както в началото на сезона. Затова си мисля, че Роберто е човекът, който може да ме измъкне от тази неприятна ситуация.”/БЛИЦ