Една от най-прогресиращите авиокомпании в световен мащаб - Qatar Airways, е генералният спонсор на започващия в края на месеца в зала „Арена Армеец” в София Турнир на шампионките по тенис. Новината бе обявена официално от президента на БФТ Стефан Цветков и вицепрезидента по търговските въпроси за Европа на Qatar Airways Пол Йоханес. На събитието, което премина при огромен медиен интерес, присъства и посланикът на Катар в България Н. Пр. Мохамед бен Али Алноаими.

„За мен е чест да обявя тази прекрасна новина. Най-добрата авиокомпания на света ще си партнира с нас. Силно се надявам турнирът на шампионките да стане най-интересният както за зрителите в България, така и за тези по света”, коментира Стефан Цветков, който ще бъде директор на заключителната за сезона в WTA надпревара.

„Искам да благодаря на посланика на Катар Н. Пр. Мохамед бен Али Алноаими, който помогна много. Длъжен съм да изкажа благодарност и към премиера Бойко Борисов, който неуморно помага както на тениса, така и на целия спорт в България”, каза още Цветков и призова младите хора, както и всички, интересуващи се от спорт, да дойдат и да напълнят зала „Арена Армеец” в дните на турнира.

След това взе думата Пол Йоханес. „За мен е огромна чест да бъда тук и да представя Qatar Airways като генерален спонсор на турнира на шампионките - международно спортно събитие. Състезание от голям мащаб, което сме изключително горди да подкрепим.

Това уникално сътрудничество с Българската федерация по тенис е един важен проект за спонсорство, който продължава нашия сериозен ангажимент в подкрепа на множество национални и международни спортни събития, като престижното Открито първенство по тенис на Катар за мъже и жени, което ежегодно събира в Доха най-добрите състезатели от цял свят.

С това ново партньорство в България ние ще направим всичко възможно, за да подкрепим организаторите и разбира се състезателите, с нашия признат 5-звезден продукт и обслужване. Правим го точно тук, в красивата София, в Източна Европа. Регион, в който нашата компания инвестира и ще продължи да инвестира все по-сериозно и в бъдеще – с неотдавнашното разделяне и обособяване на Будапеща като отделен полет, с включването на Белград в нашата глобална мрежа от дестинации, последван от Варшава на 5 декември”, заяви г-н Йоханес.

Както е известно, Qatar Airways Tournament of Champions, както вече се казва официално състезанието, започва на 30 октомври в София и с него на се слага край на дългия и интригуващ сезон в WTA. България ще бъде представена от Цветана Пиронкова, която получи „уайлд кард” от организаторите.

Другата специална покана отиде за рускинята Мария Кириленко, която към днешна дата е №15 в ранглистата. По всяка вероятност в София ще дойде и Каролина Вожняцки (Дания), която започна сезон 2012 като №1 в света. Други тенисистки от топ 20 на ранглистата, които ще видим у нас, засега са Надя Петрова (Русия), Роберта Винчи (Италия) и Кая Канепи (Естония).