Първата ни ракета Цветана Пиронкова и Серина Уилямс ще се изправят една срещу друга днес в мач от първия кръг на турнира в Ийстбърн. Срещата е втора от програмата на централния корт.

От 13:30 часа българско време ще започне двубоя между Ана Иванович и Юлия Гьоргес, а във втори кръг победителката ще срещне Винъс Уилямс.

Веднага след края на този мач на централния корт ще излязат Цвети и Серина. Срещата ще се предава директно по "Евроспорт" и се очаква да започне около 15 часа.

За по-малката от сестрите Уилямс това ще бъде първи мач след почти една година отсъствие. Серина спечели титлата на "Уимбълдън" миналото лято, когато Цвети игра 1/2-финал. След триумфа Серина лекува различни контузии.

Двете имат само един мач досега - на "Ролан Гарос" през 2007-а, когато американката бие с 5:7, 6:1, 6:1.

Днес на корта в Ийстбърн ще бъде и Григор Димитров, който ще изиграе мача си от първи кръг на турнира на двойки. Гришо и партньорът му Андреас Сепи ще спорят с Карлос Берлок и Франко Ферейро. Двубоят е четвърти на корт №3, а при евентуална победа е възможно да се изправят срещу поставените под №1 - индо-пакистанския експрес Бопана/Куреши.

Днес ще се определи и кой ще е съперникът на Григор Димитров в мача му от втори кръг на турнира на сингъл. В първа среща от програмата на корт №2 ще спорят петия поставен Кевин Андерсън и квалификанта Александър Слабински.