Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович е на ръка разстояние от така мечтания трофей от Откритото първенство на Франция. Единственият приз от турнирите от Големия шлем, който не краси витрината на сърбина.

За него това е трети финал в последните четири години. Но в предходните два трябваше да преклони глава пред Краля на клея. Цели девет пъти Рафаел Надал е печелил в Париж. През този сезон обаче испанецът не е в позната си форма и във фазата на 1/4-финалите беше посечен от Джокера.

Същият този Джокер, който и през 2012, и през 2014 успя да вземе само сет във финалния сблъсък. Но колкото Ноле е близо до трофея, толкова е и далеч. Защото за него има и друг кандидат. Може би изненадващо за някои противникът се казва Стан Вавринка. Швейцарецът стига за първи път до тази фаза на турнира.

Световният номер 9 обаче има и с какво да се похвали. През миналия сезон той спечели Откритото първенство на Австралия. При това на 1/4-финал отстрани Новак Джокович - победителят в предходните три години в Мелбърн.

Ето защо можем да сме сигурни, че ни очаква изключително интересен финал. Независимо, че сърбинът е с 28 поредни победи и спечелени 17 от общо 20-те срещи срещу Вавринка. Отговорите на всички въпроси ще можем да получим днес от 16 часа, когато ще бъде дадено началото на сблъсъка за Купата на мускетарите.