ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров зарадва цяла Българя в ранните часове на вторник. Димитров се класира за втория кръг на Australian Open, след като се наложи с 7:6 (3), 7:5, 6:1 над руснака Аслан Карацев. Мачът продължи 2 часа и 22 минути.

Това беше трета среща между двамата, а хасковлията вече има предимство в общия баланс с 2:1. Руснакът елиминира Гришо на четвъртфиналите в Мелбърн преди две години, а след това хасковлията взе реванш на четвъртфинала в Сан Диего.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Във втория кръг Григор Димитров ще се изправи срещу сърбина Ласло Джере, който победи белгийския квалификант Зизу Бергс.

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров първи сервира в мача и започна много добре, спечелвайки подаването си на нула. Карацев също бързо взе своя сервис-гейм и изравни. Гришо имаше една възможност за пробив в четвъртия гейм, но руснакът успя да го спаси и след това взе подаването си. Размяната на спечелени геймове при собствен сервис продължи и до 6:6, което доведе до изиграването на тайбрек. В него Димитров направи два минипробива, за да поведе с 5:2. След това при 6:2 българинът получи четири сетбола, като успя да се възползва от втория от тях за 7:3.

ВТОРИ СЕТ
Втората част също започна равностойно. В третия гейм Григор също пропусна възможност за пробив, Карацев я спаси, а след това взе подаването си и поведе с 2:1. Българинът обаче бързо спечели собствения си сервис-гейм и изравни резултата. Равенството се запази и до 5:5. След това Григор Димитров стигна до пет брейкбола, които руснакът спаси. При шестия обаче хасковлията най-накрая осъществи първия пробив в мача. В 12-ия гейм Карацев най-сетне стигна до първата си възможност за брейк в подаването на българина, но Димитров успя да я отрази. След това пък руснакът спаси един сетбол, но при втората си възможност Гришо не сбърка и спечели втората част със 7:5.

ТРЕТИ СЕТ
Частта, подобно на предишните две, започна равностойно и всеки от тенисистите печелеше своето подаване. Григор Димитров постигна втория си пробив в мача при първата си възможност в третия сет, а след това затвърди брейка и поведе с 4:2. Последва нов пробив в полза на българина, който си извоюва шанс да сервира за мача. Гришо взе подаването си на нула, което му донесе успеха в третата част с 6:2 и победата в мача след три сета.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК