Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Акапулко, след като записа победа с 6:4, 6:4 над Стан Вавринка (Швейцария) за един час и 26 минути на корта. Така Гришо сложи край на негативната си серия срещу швейцареца. Това беше 12-и мач между двамата, а хасковлията нямаше победа от 2016 г. в Синсинати. След това Вавринка имаше пет поредни успеха. На полуфиналите в Акапулко Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Рафаел Надал (Испания) и Сун-Ву Квон (Южна Корея).

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна отлично за Григор Димитров. Българският тенисист проби още в първия гейм, като го стори на нула. След това Гришо взе подаването си, също на нула, и поведе с 2:0. Едва в третия гейм Вавринка се записа в резултата и намали изоставането си. Димитров обаче отново взе своя сервис гейм и възстанови аванса си за 3:1. Швейцарецът спечели подаването си, а след това и проби Григор, за да изравни резултата за 3:3. Хасковлията веднага върна брейка, за да излезе напред в резултата, а след това взе подаването си и поведе с 5:3. Вавринка взе сервис-гейма си и намали изоставането си. Григор Димитров спечели първата част на мача при собствено подаване и при първия си сетбол - 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Втората част на мача започна равностойно. Всеки от двамата печелеше своето подаване без особени затруднения. В петия гейм обаче Григор Димитров направи брейк в сервиса на Вавринка, като стори това на нула. След това българинът затвърди пробива и поведе с 4:2. В последвалото подаване на швейцареца Гришо имаше три възможности за пробив, тъй като водеше с 40:0, но позволи на съперника да изравни и да спечели своя сервис-гейм. Хасковлията след това взе подаването си и поведе с 5:3. Вавринка обаче не се предаде и намали изоставането си при свой сервис. Гришо приключи сета с 6:4 при собственото си подаване, възползвайки се при първия си мачбол. Така Димитров спечели мача с 6:4, 6:4.