Илиян Радулов завърши успешно своя дебют за националния отбор на България за Купа "Дейвис". 19-годишният ни млад талант вчера имаше тежката задача да замени Пьотр Нестеров като първа ракета на нашия тим в срещата с Ел Салвадор и то при преднина от 2:1 победи в полза на гостите. 

Това означаваше, че тийнейджърът задължително трябва да надиграе Хуан Фуентес Васкес, за да изравни резултата на 2:2 и да докара нещата до пети решителен двубой, в който Янаики Милев ще премери сили с 2-кратния шампион от Ролан Гарос на двойки - Марсело Аревало. 

В крайна сметка Радулов показа защо през миналата година достигна до номер 4 в световната ранглиста при юношите, като разгроми своя съперник с крайното 6:1 6:2 за 1 час и 25 минути игрово време. Любопитното беше, че срещата беше прекъсната в осмия на гейм на втория сет през вчерашния ден, тъй като точно тогава в Пловдив се изсипа проливен джъд, който отложи доиграването за днешния ден. 

Илиян обаче се нуждаеше от едва 4 точки, за да довърши започнатото в неделя и така спечели с лекота своя първи мач за националния отбор, а ние се надяваме, че след малко Янаки Милев ще съумее да се справи със съпротивата на опитния Аревало и България ще спечели сблъсъка, с което ще си гарантира изиграването на плейоф за влизане в Световна Група I.