Рафаел Надал се класира на пети пореден полуфинал, този път в Мадрид. Испанецът не даде шанс на Гаел Монфис в четвъртфинална среща и го победи с 6:1, 6:3 за 18 минути игра.

Двамата спечелиха първите си подавания в първия сет, след което бившият номер 1 взе оставащите геймове. Вторият сет бе по-равностоен, но испанецът го взе без проблем. Той направи 4 пробива и не допусна нито един.

На полуфинал Рафа ще играе със сънародника си Николас Алмагро, който победи Юрген Мелцер с 6:3, 6:1 по-рано днес.

Надал преследва 18-ата си титла от серията “Мастърс” в Мадрид, която би била рекорд в мъжкия тенис. В момента той дели първата позиция с Андре Агаси, като двамата имат по 17. Рафа спечели титлите в Монте Карло и Рим в предишните си участия на турнири.

Очаква се испанецът най-после да се срещне с големия си конкурент Роджър Федерер, който го победи на финала в Мадрид с 6:4, 6:4 миналата година. Двамата не са играли оттогава.

За да се стигне до мач между номер 1 и 2 в света трябва Роджър да преодолее Ернест Гулбис тази вечер, а след това и победителят от мача Анди Мъри – Давид Ферер. Гулбис би Федерер във втория кръг на Мастърса в Рим преди две седмици./БЛИЦ