ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал няма да се състезава на предстоящия "Ролан Гарос", оттегляйки се от любимия си турнир в Париж за първи път от 2004 година, съобщава tennisworldusa.org.

Матадора не успя да се възстанови навреме за любимата си надпревара, борейки се с тежка контузия на бедрото в продължение на четири месеца. Испанската легенда в тениса ще обяви ужасната новина на пресконференцията в четвъртък, вземайки едно от най-предизвикателните решения в кариерата си. Той е 14-кратен победител от "Ролан Гарос" - невиждан рекорд в историята.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Надал контузи  лявото си бедро във втория кръг на Australian Оpen през януари, като пропусна осем турнира и няма да участва и на "Ролан Гарос", въпреки че се опитваше да се възстанови . Матадора преживя нов удар миналата сряда, когато получи силни болки по време на тренировка в Майорка. 

Испанецът ще се опита да се възстанови скоро и да се състезава на трева, въпреки че няма дати за завръщане.

Рафаел Надал се бореше с контузии и през 2022 година и все пак спечели първите два големи турнира за първи път в кариерата си - Аустрелиън оупън и Ролан Гарос. Рафа имаше страхотен шанс да стане номер 1 в света на 36 години. Вместо това испанецът получи травма на "Уимбълдън", което провали прогреса му. Надал се оттегли преди полуфиналния сблъсък с Ник Кирьос. Легендата изигра само 13 мача от миналия август, като така и не намери ритъма си.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!