Миналогодишният шампион Рафаел Надал показа отлична форма във втория си мач на турнира от серията "Мастърс" в Индиън Уелс. Двукратният победител в състезанието разби с 6:2, 6:2 в мач от третия кръг хърватския тенисист Марио Анчич. Поставеният под номер 3 в схемата испанец осъществи по два пробива във всеки от двата сета и не остави шанс на талантливия дългуч. На осминафиналите Надал ще играе с победителя от сблъсъка между двама гиганти от САЩ - Сам Куери и Джон Иснър.

Много по-трудно си проби път до осминафиналите световният номер 2 Новак Джокович. 22-годишният сърбин пречупи с 6:3, 2:6, 7:6 (3) коравия германец Филип Колшрайбер, като мачът продължи 2 часа и 35 минути. Джокович бе на път да изхвърчи от турнира, след като Колшрайбер спечели девет поредни гейма, за да поведе с 3:0 в решителния трети сет.

За място на четвъртфиналите Джокович ще спори с хърватина Иван Любичич, който срази с 6:2, 6:3 аржентинския квалификант Брайън Дабул.

С победи в третия кръг се поздравиха още испанецът Гийермо Гарсия - Лопес и аржентинецът Хуан Монако, който надви със 7:6 (2), 3:6, 6:3 бившия номер 1 в света Хуан Карлос Фереро (Испания)./БЛИЦ