Бившият номер 1 в света на тениса Рафаел Надал призна, че се страхува от завръщането си. Както е известно той не успя да защити титлите си от “Ролан Гарос” и “Уимбълдън” заради проблеми с коленете, а след това изпитваше силни болки в корема по време на “ЮЕс Оупън”. След тежката година испанецът ще играе на “Китай Оупън”. Последният мач на 23-годишният тенисист бе полуфиналът на Откритото първенство на САЩ, който загуби от бъдещия шампион Хуан Мартин дел Потро. 

Сега той ще играе на кортовете, на които спечели олимпийската титла миналата година. “Физически съм готов, но след тежка година като тази, малко се страхувам. Контузиите ми повлияха, годината ми бе най-тежката досега”, сподели Рафа.

”Имах и добри резултати. Хубаво е да съм номер 2 в ранглистата. Имах и успехи, преди контузията спечелих титла от “Големия шлем” и три от сериите “Мастърс”, допълва испанецът.

Според мнозина специалисти агресивният му стил на игра го прави по-податлив на травми. “Всеки човек има различно мнение. Вече седем години играя на високо ниво. Това е доста продължителна кариера, нали? Някои състезатели почват на 21 години и приключват на 29, същото е. Ако тялото ти не е в добра кондиция, не може да играеш пет години на топниво. Съгласен съм, че стилът ми е агресивен. Бих искал да сервирам като Иво Карлович и да имам волетата на Роджър Федерер, но играта ми е друга. Доволен съм от кариерата си досега”, коментира Надал, който има шест титли от “Големия шлем”, като все още не е печелил само “ЮЕс Оупън”./БЛИЦ