Номер 2 в света на тениса Рафаел Надал сподели, че се готви за новия сезон и вярва, че се намира в много добра форма. “Сега искам да спечеля всичко”, споделя испанецът в интервю за вестник “Ас”, след което допълва: “Зная, че не е възможно, така че ще опитам да дам най-доброто от себе си във всеки турнир”. 

“Подготовката ми бе кратка, но много полезна. Готов съм за новия сезон. Вярвам, че новата година ще бъде по-успешна за мен”, споделя Рафа.

Желанието му е възможно да се сбъдне, защото 2009-а не бе добра за него. Макар че помогна на Испания да спечели “Купа Дейвис” и взе четири титли, сред които “Аустрейлиън Оупън”, Надал загуби лидерското място в ранглистата.

Испанецът получи тежка контузия преди “Ролан Гарос” и не защити титлата си в Париж и след това на “Уимбълдън”. На “ЮЕс Оупън” страдаше от болки в стомаха и се възстанови едва за финала на “Купа Дейвис”.

Днес Рафа победи Карлос Моя със 7:5 в тренировъчен мач и заминава за Абу Даби, където ще играе в демонстративен турнир. Годината му започва на турнира в Катар, след което ще опита да защити титлата си от “Аустрейлиън Оупън”./БЛИЦ