Рафаел Надал се класира за полуфиналите на US Open за трета поредна година, след като записа победа с 6:4, 7:5, 6:2 над аржентинеца Диего Шварцман. Така испанецът продължава атаката на четвъртата си титла от Откритото първенство на САЩ. За последно Матадора триумфира на кортовете във Флашинг Медоус през 2017 г. Преди година Надал се отказа заради контузия на полуфинала срещу Хуан Мартин дел Потро.

Първият сет започна много силно за Надал, който направи два поредни побива и поведе с 4:0. След това обаче Шварцман на свой ред направи два брейка в подаването на испанеца и успя да изравни резултата. Матадора направи трети пробив и в десетия гейм, а с това спечели и откриващата част от мача.

Почти по идентичен начин се разви и вторият сет. Два поредни пробива позволиха на Рафаел Надал да поведе с 5:1. Аржентинецът отново показа непримиримост и успя да изравни за 5:5. Испанският тенисист направи нов брейк в подаването на Шварцман и това му позволи да стигне до 7:5 във втората част.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В третия сет Надал наложи надмощието си над аржентинския си съперник, като това осезаемо се видя във втората половина на частта. При 3:2 в своя полза Матадора записа два поредни пробива и това му позволи да приключи мача за 2 часа и 48 минути.

На полуфиналите на US Open Рафаел Надал ще се изправи срещу италианеца Матео Беретини, който записа успех в пет сета над Гаел Монфис от Франция.