Рафаел Надал е доволен от победата над Михаил Южни, която постигна днес с 6:3, 6:2, 6:2 е първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Испанецът се завърна на корта в началото на годината, след като през последните месеци на 2014-а се възстановяваше от различни контузии.

"Постигнах добър резултат, който ми позволи да започна отлично турнира. Важен успех. Преди първи мач винаги има съмнения, особено когато си в ситуация, в каквато съм аз сега. Затова срещата бе от голямо значение за мен. Сега вече всички останали двубои са важни. Победата днес ми дава повече увереност. "

"След като се завърнеш на корта от контузия, разбираш, че не си готов на 100 процента. Човек е длъжен да приеме нещата такива, каквито са и да продължи напред. Нужни са тренировки, за да достигнеш нивото, на което си бил. Точно това и правя. Проведох достатъчно занимания, работих с точното настроение.

И се нуждая от мачове, от игрова практика. По време на тренировка не можеш да получиш необходимата увереност. Днес беше добре, но се нуждая от още много практика, за да се почувстваш готов. Сега вече мисля за следващия двубой", коментира Надал.