Испанският топ тенисист Рафаел Надал отново засипа с похвали първата ракета на България Григор димитров. Двамата изиграха епичен сблъсък на “Матърс”-а в Монте Карло, който бе спечелен от Надал с 6:2, 2:6, 6:4. След двубоя тогава Краля на клея поздрави димитров и го определи като бъдещ лидер в световната ранглиста.

На провеждащия се в момента “Мастърс” в Мадрид Надал стигна до финала и ще спори за титлата със Станислас Вавринка. Полякът успя да преодолее по пътя си Григор Димитров.

"Не съм гледал срещата на Григор Димитров срещу Вавринка, но той има всичко необходимо да бъде топ играч - форхенд, бекхенд, сервис, добри волета и слайс. Няма причина, поради която да не достигне до върха, и съм сигурен, че ще успее. С него сме в добри отношения, но той е по-млад от мен и не сме имали много възможности да бъдем заедно.

Хубаво е да виждаш и да се изправяш срещу нови лица на тура. Много го уважавам и мисля, че има сериозен шанс той да се превърне в голям тенисист, който в бъдеще ще печели титли от Големия шлем и ще бъде №1 в света", заяви Рафаел Надал.