Джесика Пегула вдигна първа титла в кариерата си на ниво WTA пред домашна публика. 25-годишната американка триумфира с трофея във Вашингтон, след като надигра един от секссимволите на тениса Камила Джорджи с 6-2 6-2 за около час на корта.

Световната №79 разчиташе на високата си ефективност на първи сервис – 81% спечелени точки, а в същото време спаси единствения брейкбол, пред който бе изправена, за да излезе победителка от сблъсъка.

Джесика Пегула позира с първата си титла в кариерата

„Беше изключително удовлетворяващо“, каза Пегула на пресконференцията след знаменитата победа. „Ето затова работя, за да печеля турнири, а и да печеля като цяло. Звучи като клише, но пътешествието прави всичко толкова по-сладко“.

Американката претърпя операция на бедрото през 2017 г., но отново доказа, че може да играе на най-високо ниво. „Работих наистина много. Така че, за да премина през тази седмица и да достигна своя лимит, е невероятно, особено след като видях, че съм по-силна, отколкото си мислех. Развълнувана съм“.

Камила Джорджи се класира за седмия финал в кариерата си, след като спря американската тийнейджърка Катрин Макнели на полуфиналите. Италианката надигра 17-годишната си опонентка със 7-6(5) 6-2, но не успя да вдигне третата си титла.

Джорджи съвсем наскоро се завърна на корта, след като дълго време лекуваше контузии в китката и в глезена. Преди началото на турнира във Вашингтон италианката не бе печелила нито един двубой след тазгодишния Australian Open, като взе участие само в три турнира и в една серия за „Фед къп“ в този период.