ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна от US Open. В мач от третия кръг хасковлията отстъпи на германеца Александър Зверев след обрат – 7:6 (2), 6:7 (8), 1:6, 1:6. Ключова за успеха на немеца изглежда се оказа и контузията в слабините, заради която Гришо поиска медицински таймаут и се прибра в съблекалнята, за да получи лекарска помощ между третия и четвъртия сет. Димитров имаше предимство в резултата до 4:2 в своя полза във втората част, а след това Зверев започна своя обрат в срещата.

Това беше общо седми мач между двамата, като германецът вече има записани 6 победи. Само преди няколко седмици двама се изправиха на Мастърс турнира в Синсинати, а Зверев се наложи категорично с 6:2, 6:2. Единственият успех на Димитров е от турнира в Базел през 2014 година. На осминафиналите Александър Зверев ще се изправи срещу италианеца Яник Синер, който елиминира шампиона за 2016 г. Стан Вавринка (Швейцария).

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

ПЪРВИ СЕТ
Мачът не започна добре за Григор Димитров, който първо пропусна възможност да направи брейк в подаването на Зверев във втория гейм, а в следващия допусна пробив в своя сервис. Българинът веднага върна брейка още при първата си възможност в четвъртия гейм – 2:2. След това всеки от двамата печелеше подаването си и това продължи до 6:6 и така се стигна до тайбрек в първата част. В него Григор направи два ранни минипробива и поведе с 5:0. Едва тогава Александър Зверев спечели две точки на свой сервис и намали изоставането си. Последва ас на Димитров, с което се доближи на точка от спечелване на първия сет. А след това с мощен сервис затрудни германеца, чийто ретур излезе в аут. Така Гришо спечели първата част с 7:6 (2).

ВТОРИ СЕТ
Сетът започна равностойно и двамата печелеха своите сервис-геймове до 2:2. Тогава Григор Димитров направи пробив в подаването на германеца и поведе в резултата. След това при 40:30 в своя полза българинът скъса кордаж на ракетата при ключово разиграване. Въпреки това Гришо спечели собствения си сервис-гейм и поведе с 4:2. Впоследствие Зверев взе подаването си, за да намали изоставането си в резултата. Последва пробив в полза на германеца и резултатът беше изравнен. Александър Зверев след това спечели своя сервис-гейм на нула и поведе с 5:4. Григор отговори подобаващо и също взе лесно подаването си и изравни. Германецът спаси точка за пробив и впоследствие спечели подаването си, за да поведе с 6:5. Григор изравни резултата, а това прати и втория сет в тайбрек. В него българинът направи минипробив за 3:2, който обаче веднага беше върнат от Зверев. След това всеки от двамата печелеше разиграванията при собствен сервис. Това продължи до 9:8 за германеца, когато той направи минипробив в подаването на Димитров. Така той спечели тайбрека с 10:8 и сета със 7:6, за да изравни резултата в мача.

ТРЕТИ СЕТ
Частта започна изключително лошо за Григор Димитров, който беше пробит още в първия гейм. След това Зверев не само затвърди брейка в подаването на българина, но и направи още един, за да поведе убедително. След това авансът на германеца нарасна до 4:0. Едва тогава Гришо успя да спечели първия си гейм в сета и да намали изоставането си. Зверев взе подаването си на нула и при 5:1 се доближи до бързо спечелване на третата част. Етническият руснак постигна това с нов пробив в подаването на хасковлията.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ
В паузата между третата и четвъртата част Григор Димитров поиска лекарска помощ заради появил се проблем и се прибра в съблекалнята. След завръщането си на корта демонстрираше проблем в областта на слабините. Това си пролича и в играта на най-добрия български тенисист, който допусна пробив още в първия си сервис-гейм. След това Зверев затвърди брейка и поведе с 3:0. Едва след това Димитров спечели гейм в четвъртия сет под гръмките скандирания в негова подкрепа на зрителите на корта. Зверев спечели подаването и последва нов пробим в сервиса на българина. Това даде шанс на германския тенисист да подава за спечелване на мача при 5:1 в четвъртия сет и той успя да стигне до победата при първия си мачбол.

Всички резултати на US Open при мъжете
Всички резултати на US Open при дамите

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!