Най-добрият български тенисист Григор Димитров пропусна възможността да се класира за първия си финал на турнир от веригата на АТР от месец февруари 2018 г. насам, когато загуби битката за титлата в Ротердам от Роджър Федерер.

На полуфиналите в Сан Диего Гришо отстъпи с 4:6, 6:4, 4:6 на норвежеца Каспер Рууд. Това беше първи мач между двамата. Срещата продължи точно два часа и половина, а Димитров изигра един от най-добрите си двубои за последните години. Това обаче не се оказа достатъчно за успех срещу 22-годишния Рууд, който 10-и в световната ранглиста.

Младият норвежец за първи път в кариерата си ще играе на финал на открити кортове, където негов съперник ще бъде британецът Камерън Нори, който записа успех с 6:3, 3:6, 6:4 над поставения под №1 в схемата Андрей Рубльов от Русия.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Участието на Григор Димитров ще му помогне да се изкачи с една позиция в световната ранглистта и от понеделник той ще бъде №28 в класацията на АТР. Следващият турнир с негово участие е стартиращата през следващата седмица надпревара в Индиън Уелс (щат Калифорния).

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна добре за Григор Димитров, който направи ранен пробив, за да поведе с 2:0. Каспер Рууд обаче веднага върна брейка. Последва равностойна игра, при която всеки печелеше своето подаване. Решителният момент в първия сет дойде в деветия гейм, когато норвежецът направи още един пробив, а след това спечели собствения си сервис-гейм, за да поведе в резултата на мача – 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Развитието на тази част беше напълно противоположна на първия сет. Първо Каспер Рууд направи ранен пробив и поведе с 2:1, но Григор Димитров светкавично върна брейка в подаването си. Последва размяна на спечелени собствени сервис-геймове. Така се стигна до десетия гейм, където Гришо направи пробив още при първата си възможност, а това му донесе и спечелването на сета с 6:4 и изравняване на резултата в мача.

ТРЕТИ СЕТ
Решителната част на двубоя започна много интересно за зрителите, като още в самото начало всеки от двамата тенисисти направи по два пробива, за да се стигне до 2:2. Решителен се оказа брейка в подаването на Григор, който Рууд осъществи в седмия гейм и поведе с 4:3. След това той запази аванса си, като в нито един момент не позволи на българския тенисист да се доближи до възможност за пробив. Каспер Рууд приключи сета с 6:4 още при първия си мачбол.