Рафаел Надал не остана доволен от отношението на част от сръбските фенове по време на мача му срещу Новак Джокович от финалната серия на ATP Cup между Испания и Сърбия. Носителят на 19 титли от Големия шлем обясни, че скандиранията от феновете в някои моменти са наподобявали такива, присъщи не за тенис, а за футболен мач.

Припомне, че Сърбия спечели ATP Cup с 2:1 победи над Испания, след като първо Роберто Баутиста Агут победи Душан Лайович, после в големия сблъсък Ноле надделя над Рафа, а в решителният мач на двойки световният номер 2 и Виктор Троицки сразиха Фелисиано Лопес и Пабло Кареньо Буста.

„Понякога има хора от определени държави, които не знаят как точно се случват нещата в тениса. Мислеха си, че това е футбол. Атмосферата в тениса е по-различна. Имаше периоди от мача, в които малка група от публиката не проявяваше никакво уважение“, каза Надал.

Той разкри и защо не излезе на мача на двойки срещу сърбите, както всички очакваха.

„Поиграх много тенис в последните дни, а вчера моите съотборници се справиха блестящо. Нямам толкова сили, колкото обикновено, защото вчера играх много време, както и преди това, а също и в Пърт“, обясни Надал.

„Това е решение на целия отбор и именно заради това ние сме имали успехи в миналото, защото знаем как да дадем увереност и на останалите състезатели, каквото дадохме на Фелисиано и Пабло“.