Цветана Пиронкова беше изключително щастлива след постигнатата сладка победа на старта на Турнира на шампионките. Първата ни ракета се справи с китайката Цзе Джън след 2:6, 6:4, 7:6(4), а срещата от Група "Средец" продължи 2 часа и 40 минути. По трибуните на зала "Арена Армеец" места бяха заели близо 6000 зрители, на които Цвети благодари от сърце след победата над 29-ата в света.

"Това беше много важна победа", каза в интервюто на корта Пиронкова, след което се разплака.

"Тези сълзи са от радост. Искам да благодаря на всички за подкрепата. Без вас нямаше да се справя, благодаря ви", обърна се Цвети към публиката, която бурно й ръкопляскаше.

"Бях малко притеснена, но успях да покажа какво мога. Началото на втория сет беше много важен. Също така и когато стана 4:4. Изключително важен се оказа този втори сет, но съм много доволна. Най-важните психологически моменти в мача? Много бяха, може би началото на втория сет беше много важно. Паузата в края на първия сет не беше стратегическа. Просто имах нужда да отида до тоалетната", завърши с усмивка Цвети.

"Това може би ми помогна малко да се откъсна от напрежението и да се концентрирам", добави 25-годишната пловдивчанка.

Двубоят й с китайката Цзе Джън беше изгледан на живо от редица известни личности, сред които Президента на България Росен Плевнелиев, министъра на спорта Свилен Нейков, председателя на БОК Стефка Костадинова, председателя на БФБ Валентин Йорданов, вицепрезидента на БФС Йордан Лечков, бившия министър на спорта Весела Лечева и много посланици. Жребият за двубоя пък беше хвърлен лично от кмета на София Йорданка Фандъкова.