Световният номер 2 Роджър Федерер регистрира своята рекордна 40-а победа в заключителната за сезона надпревара в мъжкия тур – ATP World Tour Finals. В първия си мач от група "B" на тазгодишното издание в зала „О2 Арина” в Лондон швейцарецът се справи без проблем с осмия поставен в схемата Янко Типсаревич (Сърбия) с 6:3, 6:1 след само 69 минути игра.

С успеха си и със стабилното представяне в първия двубой Федерер даде заявка за рекордна седма титла в надпреварата и трета от Лондон. До този момент Маестрото от Базел имаше 39 победи в последния за сезона турнир на ATP – толкова, колкото и Иван Лендъл.

31-годишният Федерер, който защитава трофея си от миналия сезон, реализира пробив за 2:0 в първия сет срещу Типсаревич и не позволи съперникът му да стигне до нито една възможност за пробив в откриващата част. След едва 31 минути швейцарецът спечели първия сет при 6:3.

Във втората част ситуацията не се промени и носителят на 17 титли от Големия шлем отново диктуваше случващото се на корта. Федерер осъществи пробиви за 2:1 и 4:1 и още при първия си мачбол сложи край на двубоя.

Това бе шести сблъсък между швейцареца и Типсаревич и шеста победа за бившия номер 1 в света. Федерер завърши срещата със 7 аса, докато 28-годишният сърбин се отчете с 3 директни точки от сервис.