След като игра на двойки в Монте Карло и в Мадрид, Григор Димитров ще се състезава при тандемите и на Мастърс турнира в Рим. Първата ни ракета ще си партнира с Борна Чорич, а в първи кръг от надпреварата българинът и хърватинът ще срещнат Лука Пуй и Франсис Тиафо.

Топ тенисистът ни и световният №15 на сингъл се намират във втората четвърт от схемата и при успех на старта ще играят срещу третите поставени Хуан Себастиан Кабал/Робърт Фара или Доминик Инглот/Рохан Бопана.

Григор участва при тандемите и на Мастърса в Мадрид, където си партнира с Карен Хачанов, а в първи кръг двамата отстраниха именно Кабал и Фара. В частта на Димитров и Чорич са още Куевас/Дел Потро, Хачанов/Марк Лопес и братята Брайън. В тази половина са и топ поставените Лукаш Кубот/ Марсело Мело, а също така Тийм/Мелцер и Континен/Пиърс.

В долната част от схемата са братята Александър и Миша Зверев, които стартират срещу шестите поставени Равен Клаасен и Майкъл Винъс. Други добри тандеми, освен най-високо поставените, са Стефанос Циципас/Уесли Коолхоф, както и Денис Шаповалов/Фернандо Вердаско – те започват един срещу друг в първи кръг