Испанецът Рафаел Надал не даде никакъв шанс на Даниил Медведев да вземе реванш за загубения финал на Australian Open, след като на полуфиналите в Акапулко се наложи с 6:3, 6:3 за 121 минути.

Както е известно, от понеделник руснакът ще заеме първото място в световната ранглиста на АТР, откъдето измества Новак Джокович.

Начален Бонус до 1500 лв. за онлайн

Това беше 14-а поредна победа на 35-годишния испанец от началото на 2022 г., като две от тях са срещу Медведев, когото победи и в епичната битка за титлата в Мелбърн. За Рафаел Надал това ще бъде пети финал в Акапулко, където има три спечелени титли.

Първият сет беше решен благодарение на пробив, който Матадора осъществи в четвъртия гейм. След това той направи брейк в сервиса на руснака още в първия гейм на втората част.

Медведев от своя страна на два пъти беше близо до осъществяването на пробив. В четвъртия гейм испанецът спаси четири възможности на съперника. Още по-впечатляваща беше защитата на Надал в шестия гейм, когато отрази 7 брейкпоинта за 19 минути.

В деветия гейм на втория сет Рафа Надал направи още един пробив и стигна до победата. На финала на турнира той ще се изправи срещу британеца Камерън Нори, който победи Стефанос Циципас с 6:4, 6:4. До момента Матадора е спечелил и трите мача, в които е играл срещу Нори.