Пропадането на бившия номер 3 в света и най-добър български тенисист Григор Димитров продължава с пълна сила. Хасковлията загуби на старта на турнира в Атланта от квалификанта Кевин Кинг, който е №405 в световната ранглиста, с 5:7, 4:6. Донякъде поражението може да се отдаде и на проблемите в рамото, които продължават да мъчат Гришо. Българинът на няколко пъти се хвана за него, а веднъж получи помощ и от физиотерапефвт.

Срещата започна отлично за Димитров, който записа два пробива и повече първо с 3:1 гейма, а след това и с 5:3. Кинг спечели подаването си, а след това дръпна стигна до пробив, за да направи 5:5. Американецът за първи път поведе в мача, след което стигна до два сетбола и успя да реализира пробив, с който спечели сета със 7:5.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Във втория сет имаше общо 7 пробива. Гришо дръпна отново с пробив и спечелен сервис гейм. Хасковлията успя да поведе и с 3:0, като изглеждаше, че се връща в мача и ще успее да изравни сетовете. Нищо подобно обаче не се случи. Последва срив в играта му и пет поредни загубени гейм, от които три при свой сервис - 5:3 за Кинг.

Американецът сервира за мача, но също допусна пробив. Гришо дръпна с 40:15 и възможност да изравни, но не успя. Димитров буквално се предаде и в една от ситуациите тръгна да поздравява съдията за край на мача, въпреки, че топката бе добра и двубоя трябваше да продължи. В крайна сметка при третата си възможност за пробив Кинг успя, с което спечели сета, а и мача. 

В следващия кръг американецът ще се изправи срещу сънародника си Тейлър Фриц.