Бившият №1 в света Анди Родик победи олимпийския шампион Анди Мъри на демонстративен турнир по тенис в Маями. Американецът, който прекрати професионалната си кариера преди три месеца, се наложи над победителя от Откритото първенство на САЩ и трети в световната ранглиста в момента британец с 6:2, 6:3.

Родик проби два пъти подаването на съперника си в първия сет, а във втората част отново стигна до пробив за 5:3, което се оказа решаващо.

"Ако двубоят беше стигнал до трети сет, щях да получа схващания по цялото тяло", сподели Родик пред публиката, добавяйки, че няма намерение да се завръща в тениса.

"В момента изобщо не ми липсват постоянните пътувания. Радвам се, че съм тук и успях да видя някои познати лица. Все още се наслаждавам да удрям тенис топките и не съм загубил желанието си, но просто в момента го правя пред по-малка публика", завърши Родик.

В спора за титлата на демонстративния турнир американецът ще се изправи срещу Николас Алмагро, който на старта се наложи с 6:4, 6:1 над Алехандро Фая, а на 1/2-финалите отстрани Джон Иснър след 6:3, 6:4.