Един от най-успешните играчи в историята на тениса Роджър Федерер обяви, че ще пропусне US Open (30 август – 12 септември), тъй като ще се подложи на операция на коляното.

Това е третата хирургическа интервенция, на която 40-годишният швейцарец ще се подложи за последните две години. Феновете на Федерер вече си притесняват, че поредната операция може да попречи на Маестрото да се завърне на корта на познатото високо ниво, а дори и да сложи край на кариерата му.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Ще се придвижвам с помощта на патерици в продължение на няколко седмици, а няколко месеца ще съм извън корта. Ще бъде трудно, но това е правилното решение, тъй като искам да съм физически способен отново да тичам след топката. Целта ми е да си дам възможност да се върна към тениса и мачовете. Знам, че на възрастта, в която се намирам, това ще е трудно, особено след подобна операция“, заяви Федерер в обръщението си към феновете, публикувано в „Инстаграм“.

Последната изява на Роджър Федерер на корта беше на „Уимбълдън“, където отпадна на четвъртфиналите от поляка Хуберт Хуркач. В дните след това Маестрото обяви, че контузията на коляното отново се е обадила и той ще пропусне олимпийските игри в Токио, за да може да се възстанови. Това обаче не се е случило и сега Федерер ще се подложи на операция.