Роджър Федерер победи Станислас Вавринка с 2:6, 6:3, 6:2 в мач от четвъртфиналите на турнира в Стокхолм. Федерер загуби първата част, а на старта на втората изоставаше с 0:2. Притиснат до стената 16-кратният шампион на турнири от шлема отговори по възможно най-добрия начин и до края на двубоя даде само три гейма на сънародника си.

Двубоят започна кошмарно за Роджър, който в първите пет гейма на мача не спечели нито една точка на сервис на противника си, допусна два пробива и след много непредизвикани грешки изоставаше с 1:4 за само 16 минути игра. До края на първата част Федерер достигна до две възможности да върне единия пробив, но така и не се възползва от тях, а при 5:2 Вавринка не сгреши при затварянето на сета.

Втората част започна с преднина от 2:0 в полза на Вавринка. След това обаче Роджър се окопити и спечели шест от следващите седем гейма и резултата в сетовете бе изравнен – 1:1.

В третата част резултатът се движеше гейм за гейм, но при 2:2 Федерер спечели на нула подаването на сънародника си, което изглежда пречупи съпротивата на Вавринка и до края на двубоя втората ракета на Швейцария не спечели дори и гейм./БЛИЦ