Една от най-успешните американски скиорки - олимпийската шампионка Линдзи Вон заяви, че се вдъхновява от Роджър Федерер и го смята за един от най-великите спортисти на нашето време. “Начинът, по който той се бори и доминира в спорта ме вдъхновява. Смятам, че той е един от най-великите спортисти за всички времена," смята Вон. Тя разкри, че е подкрепила тенисиста за спортист №1 на годината в анкетата на списание “Спортс Илюстрейтед”. Първото място беше спечелено от баскетболиста Леброн Джеймс.

Американката допълва, че се е срещала с много от най-популярните спортисти в света и повечето от тях са се държали арогантно и надменно. “Истината е, че най-великите атлети в света не са толкова добри като него. Той е трудолюбив, изключително скромен, той е същият човек, независимо дали печели или губи. Той наистина иска да бъде модел за поведение и децата могат да се учат от него. Определям го за истински герой и бих искала да бъда като него. Той е отличен модел за подражание на подрастващите", споделя още Линдзи Вон.

“Имала съм шанса да го гледам как тренира, той е толкова естествен на корта. Бях на Олимпиадата това лято, видях се с него след полуфиналния му мач срещу Дел Потро, страхотен двубой. Спомням си, че той беше толкова уморен. Но той си остана онзи джентълмен и веднага ме попита, как съм и как вървят ските. “Нека не говорим за моите ски, а за страхотния ти мач”, отвърнах, след което той се засмя. Има много велики атлети, но има нещо специално в състезател, който прави всичко да изглежда толкова лесно," завършва американската скиорка./БЛИЦ